Kirurgji > Kuretazhe

Kyretazh Gingivar

Kuretazhet gingivale kirurgjikale ose të thjeshta janë një procedurë e përshtatshme për pacientët me parodontozë, të cilët vuajnë nga probleme me mishrat e dhëmbëve. Ne i këshillojmë pacientët dhe të gjithë ata që na pyesin për këtë procedurë, që t’i nënshtrohen kyretzhit vetëm në moshë madhore, mundësisht pas moshës 20 vjec.


Kyretazhet janë një trajtim që jo vetëm ndihmojnë shëndetin oral por shëndetin në përgjithësi. Përmirëson estetikën e dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve, vepron në mënyrë specifike duke eleminuar pllakën bakteriale, zvogëlon rrezikun e humbjes së dhëmbëve, parandalon aromën e pakëndshme të gojës dhe zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Pajisjet dhe Teknologjia

Ekspertët tanë janë të përfshirë në kryerjen e operacionit nga fillimi në fund, përfshirë edhe takimet pasuese. Në klinikën tonë, do t'ju jepet një plan trajtimi afatgjatë i përbërë nga pastrimi i paracaktuar, kurë dhe punë restauruese në intervale të caktuara kohore, të gjitha për të ruajtur dhe frenuar procesin e parodontozës pasi vetë sëmundja nuk trajtohet, por vetëm mund të mirëmbahet.


Ekipi ynë përdor vetëm komplete të dedikuara kirurgjikale periodontale, asepsi maksimale dhe dezinfektantë cilësorë për rezultatet më të sigurta. Për të përforcuar rezultatet përfundimtare, mund të zgjidhni një nga paketat tona që ofrojnë kyretazh me pastrimin e pllakave ose splinting dentar (night guards).

Sa kushton?

Çmimi varet nga plani i trajtimit, zgjedhur për nevojat tuaja. Na kontaktoni për më shumë.

Sa kohë do të zgjasë procedura?

Procedura do të zgjasë 60-120 minuta për arkadë. Për këtë arsye, ne punojmë në një arkadë për seancë.

A duhet të përsëris procedurën?

Çdo 1-2 vjet sipas protokolleve të kuretazhit dhe gjendjes së pacientit.

A ka ndonjë mundësi tjetër parandalimi nëse nuk e bëj këtë trajtim?

Nëse pacienti nuk e ka bërë këtë procedurë në kohë, procesi i parodontozës shkon më tej në lëvizshmërinë e shkallës 3 dhe mundësinë për të humbur dhëmbin/dhëmbët tuaj. Hapi tjetër është heqja e menjëhershme e dhëmbit/dhëmbëve, dhe vendosja e implanteve.