Kirurgji > Sinus Lift

Sinus Lift

Kjo procedurë e bën më të lehtë vendosjen e implanteve dentare në rastet kur pacientët kanë nevojë për to, por kanë pësuar humbje të kockave prej më shumë se 5mm në zonën e pasme të nofullës. Kjo krijon komplikime dhe duke kryer heqjen/shtimin e sinusit, pacientët tanë mund të marrin mbështetjen e nevojshme për të vazhduar me planin e tyre të restaurimit të gojës.

Procedura është e përshtatshme për pacientët deri në 50 vjeç. Ne nuk i këshillojmë pacientët më të vegjël që t'i drejtohen kësaj procedure menjëherë, para se të përpiqen të gjejnë një trajtim tjetër të përshtatshëm.

Implantologët tanë bëjnë një hapje të kockave, vendosin një kockë artificiale dhe më pas PRF aplikohet në dyshemenë e sinusit. Kjo lejon më shumë hapësirë për implantet dhe mbajtje më të mirë.

Pajisjet dhe Teknologjia

Kirurgët tanë dentarë përdorin kocka artificiale jo-alergjike dhe PRF nga gjaku i pacientit për të krijuar një rezultat sa më të natyrshëm me harkun më të shkurtër kohor të shërimit. Dhimbja ose shqetësimi pas operacionit normalisht kalon pas katër ditësh.

Sa kushton?

Çmimi varet nga plani i trajtimit, zgjedhur për nevojat tuaja. Na kontaktoni për më shumë.

Sa kohë do të zgjasë procedura ime?

Kohëzgjatja e procedurës është nga 60 në 120 minuta.

A duhet të përsëris procedurën?

Jo, nuk keni pse ta përsërisni këtë procedurë, përveç nëse trajtimi nuk arrin të jetë i suksesshëm plotësisht herën e parë.

A ka një fazë tjetër parandaluese?

Nëse pacienti nuk bën shtimin e sinuseve në kohë, ata mund të përjetojnë humbje të mëtejshme të kockave. Pastaj, vendosja e një implanti këshillohet në kockën e shtuar.