Terapi > Pastrimi

Pastrim i dhëmbëve

Procedura e pastrimit Ultrasonic të dhëmbëve është e përshtatshme për çdo pacient mbi 5 vjeç dhe deri në 65 vjeç. Për fëmijët nën moshën 5 vjeç, ne përdorim metoda konvencionale të pastrimit, të tilla si pastrimi me garzë ose furça për fëmijët që nga momenti kur del dhëmbi i parë. Pastrimi i dhëmbëve shmang formimin e pllakes bakteriale dhe gurezave që shkaktojnë aromë të pakëndshme. Gjithashtu shmang inflamacionin e mishrave të dhëmbëve dhe formimin e xhepave.

Rekomandohet pastrim i rregullt, por është veçanërisht i nevojshëm për:

  • Njerëzit që vuajnë nga diabeti
  • Njerëzit me tendencë për gingivit/ parodontozë (çdo 3-6 muaj)
  • Punime protetike (çdo 3-6 muaj)
  • Duhanpirësit
  • Njerëzit me pajisje ortodontike si tela, aligner, etj. Ky proces duhet të kryhet çdo 6-12 muaj për pacientët me higjienë të rregullt pa parodontozë.


Pajisjet dhe Teknologjia
Ne përdorim fillin dhe superflossin interdental Oral-B, terapinë AirFlow, pastën pastruese jo gërryese dhe shpëlarësin e gojës pa alkool.

Ne gjithashtu përdorim mjete të dedikuara për një pastrim të plotë manual. Së fundi, ne kryejmë një kontroll xhepi periodontal, inspektim dhe planifikim të rrënjës.

Sa kushton?

Çmimi varet nga plani i trajtimit, zgjedhur për nevojat tuaja. Na kontaktoni për më shumë.

Sa kohë do të zgjasë procedura ime?

Procedura zgjat 20 minuta.

A duhet të përsëris procedurën?

Rekomandohet që procedura të përsëritet çdo 3-6 muaj.

A ka një fazë tjetër parandaluese?

Nëse pacienti nuk i nënshtrohet trajtimit në kohë ose ka një trajtim të dobët pastrimi, krijon një erë të pakëndshme të gojës, dhëmbë të verdhë, gjakderdhje, prishje të dhëmbëve. Nëse pacienti planifikon të ketë implant, kjo do të ndikojë negativisht në vendosjen e tyre, duke çuar në dështim.

Lani dhëmbët tuaj të paktën dy herë në ditë dhe në mënyrë ideale pas çdo vakti, të shoqëruar me përdorimin e fillit interdental dhe shpëlarësit e gojës. Për rezultate më të mira, mund të përdorni pajisje të tilla si floss me ujë, pasi janë shumë efektive për heqjen e gurit, eleminimin e grimcave të ushqimit dhe pllakën.