Terapi > Mbushje

Mbushje dhëmbësh

Kjo është një nga procedurat më të zakonshme të bëra nga pothuajse çdo person të paktën një herë në jetën e tyre. Eshte procedure e pershtatshme per cdo moshe, madje edhe për fëmijët deri në 2 vjeç. Mbushjet e dhëmbëve ndihmojnë pacientët që kanë karies ose duan ta parandalojnë atë, që përjetojnë dhimbje në pulpën e dhëmbëve, lezione gërryese, ose pacientë që po përgatiten për të vendosur një protezë.


Së pari pastrohet masa e kariesit. Me pas behet aplikimi i acidit dhe adezivit. Nëse është e nevojshme, aplikohet shtresa izoluese dhe vazhdojmë me vendosjen e kompozitit, duke e modeluar atë sa më mirë për të arritur formën anatomike të dhëmbit. Se fundi kryet lemimi dhe lustrimi i dhembit per te arritur rezultatin e duhur.


Pajisjet dhe Teknologjia
Ne përdorim agjentë lidhës me cilësi të lartë dhe materiale për mbulimin e tulit, të tilla si Calcimol dhe Dycal. Pas trajtimit, pacienti do të shohë menjëherë një përmirësim në shëndet dhe estetikë, nuk do të ketë më probleme me erën e keqe, përtypjen dhe kafshimet.

Mbushjet gjithashtu minimizojnë rrezikun për infeksione dhe ruajnë dhëmbin natyral, duke eliminuar mundësinë e heqjes.

Sa kushton?

Çmimi varet nga plani i trajtimit, zgjedhur për nevojat tuaja. Na kontaktoni për më shumë.

Sa kohë do të zgjasë procedura?

Procedura zgjat rreth 60 minuta.

A duhet të përsëris procedurën?

Duhet të përsërisni procedurën në rast se mbushja e mëparshme bie ose kur krijohet një avari tjetër.

A ka një fazë tjetër parandaluese?

Nëse pacienti nuk i nënshtrohet trajtimit në kohë, do të përjetojnë vështirësi në kafshim, erën e pakëndshme të gojës, dhëmbët jo të shëndetshëm, dhimbje kronike dhe infeksione të cilat mund të çojnë në shkuljen e dhëmbëve.

Ne ju këshillojmë që të lani dhëmbët dhe të pastroni me fill dentar rregullisht. Në mënyrë ideale, bëni një trajtim për heqjen e pllakave çdo 6 muaj.