Ortodonci > Dental

Aparat ortodontik

Aparatet ortodontike drejtojnë dhëmbët duke dhënë rezultate të shkëlqyera estetike dhe funksionale.

Kjo procedurë është e përshtatshme për fëmijët dhe të rinjtë dhe ka rezultatet më të mira rreth kohës kur fëmijët humbasin shumicën e dhëmbëve të qumështit dhe shumica e dhëmbëve të përhershëm kanë dalë. 


Mosha 8 deri në 14 vjeç është zakonisht një kohë e përsosur, edhe pse pacientët mund t'i nënshtrohen kësaj procedure edhe deri në moshën 25 vjeç.

Braketat gjithashtu rregullojnë boshllëqet. Ato përdoren shpesh për të korrigjuar kafshimin e parregullt, malokluzionet, kafshimet e tepërta (overbite), kafshimet e hapura, kafshimet e thella, kafshimet crossbite, dhëmbët e shtrembër dhe probleme të tjera të dhëmbëve dhe nofullës. Braketat mund të jenë ose kozmetike ose strukturore.


Ato shpesh përdoren së bashku me aparate të tjera ortodontike për të ndihmuar në zgjerimin e qiellzës ose nofullave dhe për të ndihmuar në mirëformimin e dhëmbëve dhe nofullave.

Sa kushton?

Çmimi varet nga plani i trajtimit, zgjedhur për nevojat tuaja. Na kontaktoni për më shumë.

Sa do të zgjasë procedura?

Procedura zgjat 20-24 vizita, te shtrira ne harkun kohor prej 1 ore.

A duhet ta përsëris procedurën?

Jo, nuk keni pse të përsërisni procedurën, por duhet të keni kujdes të vazhdueshëm që dhëmbët të mos kthehen në vendin e tyre origjinal.

A ka një fazë tjetër parandaluese?

Nëse pacienti nuk i nënshtrohet trajtimit në kohë, ai mund të ketë vështirësi në arritjen e shpejt të rezultateve të dëshiruara. Kjo do të thotë që të rinjtë priren t'i mbajnë aparatet e tyre dentare pak më gjatë.